Verslagen U15

01-09-18 SK WESTROZEBEKE - K.FC LICHTERVELDE A 0 - 4


In de eerste competitiematch van onze U-15's begonnen we goed aan de match tegen de 2de jaars van Lichtervelde met een duidelijk veel grotere gestalte dan onze jongens. De bezoekende verdedigers hadden de handen vol met een goed storende Jelle Desseyn. Enkel de laatste 5 minuten in het eerste deel waren wij het die effectief moesten verdedigen om de 0 - 0 op het bord te houden. Ook de volgende 20 minuten startten we heel sterk met een paar reuzekansen via alweer Jelle en een uitstekend spelende Shuban, maar het was Lichtervelde die op een stilstaande fase de openingsgoal kon scoren. Direct na de koffie krijgen we de 0 - 2, een owngoal, binnen en ook de 0 - 3 liet niet lang op zich wachten. Enkel Tjorven kon de bezoekende doelman aan het werk zetten. We speelden in het laatste deel van de wedstrijd weer heel goed mee, zeker Cedric deed het prima op het middenveld. Maar in plaats van het doelpunt dat we meer dan verdienden, kregen we net voor affluiten een (terechte) penalty tegen en zo eindigden we de match met 0 - 4.


08-09-18 K. SV DE RUITER ROES. B - SK WESTROZEBEKE 1 - 4


De eerste overwinning van het seizoen is een feit. De eerste 20 minuten zagen we een studieronde tussen 2 evenwaardige ploegen waar veel te veel centraal gevoetbald werd en waar we bitter weinig kansen konden noteren. Daarna startten we aanvallend en werden algauw beloond met een doelpunt via Cas. We zijn nu duidelijk de betere ploeg en we blijven kansen creëren, alleen wil de bal er voorlopig niet meer in. Na de rust zien we langs beide kanten een aantal kansen, maar wij blijven de best combinerende ploeg en een beresterke Tjorven kan de score verdubbelen. Ook in het laatste deel blijven we de match domineren, maar 1 counter van de tegenpartij was genoeg om de 1 - 2 op het bord te zetten. Maar kort daarop kan Adam de 1 - 3 scoren. Dit wordt direct gevolgd door 2 reuzekansen die we onbegrijpelijk de nek omwringen.

Het is dan terug Tjorven die de 1 - 4 eindstand binnentrapt. Doelman Chiel mag dan ook nog eens zijn klasse tonen met een uitstekende redding. Iedereen speelde een uitstekende wedstrijd maar we noteren bij de absolute uitblinkers Timon, Yoran, Joran, Milo, Jelle en Cedric.

Bedankt aan Cas en Bert van Staden om ons te helpen depanneren en bedankt aan onze afgevaardigde Gino die zich ontpopte tot een uitstekende scheids.


15-09-18 SK WESTROZEBEKE - NSVD HANDZAME A 2 - 3


Aanvankelijk kamperen we op de helft van de tegenstander, maar Handzame is gevaarlijk op de counter en zo scoren ze de 0 - 1. Ook de volgende 20 minuten beginnen we weer heel sterk met onder andere een streep van Jelle D op de kruising. Sterkhouder Tjorven blijft zorgen voor druk vooruit en na een splijtende pas van diezelfde Tjorven zorgt een katterappe Shuban voor de verdiende 1 - 1. Handzame blijft speculeren op de counter en komt via een penalty terug op voorsprong. Het eerste noemenswaardig feit na de rust was een rush van Tjorven gevolgd door een shot dat net naast gaat. Dan viel er een eindje niets te noteren tot Seppe eerst naast besluit om kort daarna de gelijkmaker te scoren. Onmiddellijk na het fluitsignaal die het begin van de laatste 20 minuten aankondigt, komen we 2 - 3 achter. We krijgen het moeilijk en hebben hulp nodig van paal en dwarsligger om de achterstand niet te vergroten. Zelf kunnen we daar, op een paar kleine kansjes na, niet veel meer tegenover zetten. We blijven steken op 2 - 3 maar een gelijkspel zou eigenlijk een juistere weergave zijn.


22-09-18 K.F.C. EENDRACHT HOOGLEDE - SK WESTROZEBEKE 11 - 0


Zoals de uitslag het laat vermoeden, was het een match om vlug te vergeten. We kwamen in alle opzichten te kort, wonnen geen duels en stonden veel te ver van onze man. Bij wijze van spreken stond er maar 1 ploeg op het veld. Het was bij de rust dan ook al 7 - 0. Na de rust kwamen we met een andere ingesteldheid uit de kleedkamers en we speelden een uitstekend derde deel waar we zeker niet slechter waren dan de tegenstander maar onze efficiëntie was ver te zoeken. De laatste twintig minuten gaan we door op dit elan tot we 10 min voor tijd weer speelden zoals we de match begonnen, bar slecht. Toch zagen we een paar lichtpuntjes zijnde Kenji en Jelle P.


29-09-18 SK WESTROZEBEKE - K. VP GITS 1 - 3

We beginnen behoorlijk aan de wedstrijd, maar trappen een aantal keer in de buitenspelval zodat we niet echt kunnen dreigen. De tegenstander is ook bij momenten gevaarlijk, maar geen enkele keeper kan in de eerste twintig minuten verontrust worden.

De 2de twintig minuten starten we weer uitstekend maar algauw neemt de tegenstander het initiatief over en heeft het de beste kansen. Wij zetten daar welgeteld 1 reuzenkans tegenover die er net niet ingaat maar ondanks een uitstekende redding van doelman Chiel slaagt de tegenstander er toch in om net voor rust 0-1 voor te komen.

Ondertussen popt onze enige dame Makayla zich tot een fantastische speelster, ook Joran, Adam en Cedric spelen een uitstekende eerste helft. Onmiddellijk na de rust scoort onze Seppe de toch verdiende 1-1. Maar we graven ons in en aangezien onze verdediging niet meer aansluit (mede door een blessure van onze libero Milo) krijgt de tegenstander veel te veel ruimte en daardoor komen ze, ondanks nog een shot van Tjorven in het zijnet, zowaar 1-3 voor.

De laatste twintig minuten zijn de batterijen op en is er echt niets meer noemenswaardig. Eindstand 1 - 3. Ook nog een chapeau voor een uitstekende Aziz die het in verdediging altijd heel goed doet.


06-10-18 E. JONKERSHOVE F - SK WESTROZEBEKE


Een match 8 vs 8 tegen Jonkershove. Onze tegenstander begon scherper aan de match en had de wil om te winnen. Deze was bij ons niet aanwezig. We kwamen dan ook verdiend op achterstand. We konden ons erna even herpakken en Seppe wist de gelijk maker te scoren met een prachtige vrije trap. Kort erna werd een fout van onze doelman genadeloos afgestraft. 2-1. In de daarop volgende 8 à 9 minuten kregen we de kans op 2-2 maar wilden de bal erin lopen en Cedric wist een één op één situatie niet om te zetten in een doelpunt.


13-10-18 SK WESTROZEBEKE - K.S.K. OOSTNIEUWKERKE20-10-18 K.FC LICHTERVELDE A - SK WESTROZEBEKE27-10-18 SK WESTROZEBEKE - K. SV DE RUITER ROES. B03-11-18 NSVD HANDZAME A - SK WESTROZEBEKE10-11-18 SK WESTROZEBEKE - K.F.C. EENDRACHT HOOGLEDE17-11-18 K. VP GITS - SK WESTROZEBEKE24-11-18 SK WESTROZEBEKE - E. JONKERSHOVE F01-12-18 K.S.K. OOSTNIEUWKERKE - SK WESTROZEBEKE